dissabte, 23 de febrer del 2013

Tot és començar


 
En el panorama actual de la música i cançó, sorgeixen grups i cantants amb una personalitat i professionalitat amb una base profunda per poder fer una bona feina. Músics, tècnics,  lletristes, manegament... Aquesta massa ben amanida amb la il·lusió, empenta, coratge, persistència i treball hi ha un futur garantit en aquest món de la música i cançó.
Dels més recents al panorama musical han aterrat “Caliu”  amb el seu treball “Tot és començar”, cançó d’autor del Maresme. Tenim una xerrada amb el cantant del grup, en David.

Viviu només de la música.
No, ja m’agradaria. Actualment també em dedico al treball en el camp social. Concretament en polítiques de joventut a l’administració local.
Des de quan esteu en aquest món de la cançó?
Fa uns 6..7 anys que vaig començar a escriure i a musicar, juntament amb l'Eloi l'altre company de Caliu, aquelles sensacions, sentiments, alegries, tristeses, injustícies... que anàvem vivint i sentint en el nostre dia a dia.
Com funciona a nivell de vendes i contractació de concerts del darrer treball “Tot és començar”
 El nostre primer disc porta per títol “ TOT ÉS COMENÇAR” (Picap2012). Crec que no ens podem queixar, ja que la nostre cançó ha arribat gràcies als discs físics, als molts concerts de presentació i a la xarxa a moltíssima gent.
La nostre contractació la gestiona el nostre equip de management. Punt de Mira és el nom de l’empresa encapçalada per en Jordi Osul que s’encarrega de tot el relacionat amb aquest aspecte. Amb ella i tenim un contacte diari, proper que fa que les coses estiguin anant molt i molt bé.
Relació de treballs publicats i data.
CALIU, Tot és Començar (Picap2012)


Del darrer treball, quina peça estàs més satisfet.
Crec que el tema que reflexa molt el nostre compromís amb la nostre cançó i tot allò que comporta, les nostres ganes de seguir  i la alegria i força que ens acompanya en aquest projecte és IMATGES. Imatges

Creus que la música de cantautor amb lletres i cançons compromeses, té espai en aquest món tan descafeïnat i desencisat que vivim.
Crec que sí,  des de  fa alguns anys està renaixent una nova fornada de cantautors/es crítics i amb ganes de protestar i proposar sobre aspectes relacionats amb la justícia social i nacional. Penso que gràcies a molts d’ells actualment hi ha un públic que agraeix cançons fetes d’aquesta manera i que dia a dia se n’hi suma més. Cal oferir, crec, una cançó propera, que estimi a la nostre terra i a les persones que hi vivim. En aquest sentit les nostres cançons tenen un context polític clar.
Després de la Nova cançó, creus que hi ha vida, o si no ha canviat gran cosa per continuar els anhels pels que cantaven en aquell moviment. 
Sempre hi han coses per reivindicar, criticar, canviar, reconstruir, revisar, proposar de nou.... Crec que la nova cançó de protesta del país és hereva  de la Nova Cançó.
Actualment ens trobem immersos en una crisi econòmica/social i en un procés de canvi nacional que fa molt necessària,crec, la cançó de protesta. La cançó crítica i amb ganes de seguir proposant i construint un futur millor no pot parar.  http://youtu.be/4IdppU93SYg                                     
A parer teu, què s’hauria de fer per promocionar més la música i cançó dels Països Catalans. 
Crec que l’aposta de la televisió i ràdio pública catalana per la música fet a casa nostra hauria de ser una prioritat. Hi trobo una manca molt gran d’espais per a conèixer projectes i seguir-ne d’altres més consolidats.
Si ja costava avançar i aconseguir bones programacions, bons espais on poder presentar  projectes, amb la pujada de l’iva amb les retallades a la cultura, els polítics no fan més que potenciar el problema existent.
Crec que és molt important que quedi clar que la cultura no és un luxe.
Com mires el futur, a nivell artístic i personal.
El miro amb molt d’optimisme i alegria. No ens esperàvem que la nostre cançó arribaria als llocs i a la gent que ha arribat i que tindria tan bona acollida. Crec que després de gairebé un any presentant el disc pels Països Calatans i un cop finalitzats  els concerts que tenim fins l’abril, serà el moment de parar,donar-nos aire i tornar a treballar en noves cançons que ja van apareixent i que de ben segur que acabaran formant un segon disc.
Caliu ha arribat amb ganes de quedar-se i de seguir endavant! Cal seguir començant!
Quins grups o cantants són els vostres referents.
Els membres de Caliu venim de ambients musicals diversos. Dins del grup pots trobar que s’hi barregen... des de Sopa de Cabra,Sangtraït, Sau, Lax 'n' Busto.. Gosssos... Red Hot..Nirvana....Metalica.. grups de hardcore..heavy.... fins a Ismael Serrano, Llach.. Silvia Perez.. Feliu Ventura...Silvio Rodriguez.. Música clàssica.. Tot un ventall de possibilitats! I tant!
I alguna altra collonada que hagis de dir per acabar.   
Moltes Gràcies per conèixer una mica més Caliu i que...TOT ÉS COMENÇAR!!! http://youtu.be/R0XDjiMs0No Tot és començar
VISCA LA TERRA!

                                               

Moltes gràcies, i molta sort, David, Caliu amb “Tot és començar” i que aquest sigui un camí amb llarg trajecte ple d’èxits.