divendres, 18 de desembre del 2009

Parlem? (i II)





Aquestes entitats que ho tenen tot controlat, quan feien hipoteques com a la xurreria xurros el dia de la fira, la gestió i tramitació d'impostos, retirada de les escriptures de la notaria, confecció i liquidació d’impostos, i posteriorment retirada de l’escriptura despatxada, TOTES les entitats tenen centralitzada aquesta feina a una empresa de serveis de la seva confiança (?). Ha de fer aquesta tasca un professional moltes vegades a quilòmetres i quilòmetres de distància d'on ha de fer les gestions, amb uns preus taxats i sense poder fer la gestió un professional de la plaça o el mateix interessat. O no us ha passat mai?


Uns coneguts demanen 100.000 € per un habitatge d’una habitació de segona residència, tenen dos sous i mig, i fixos els dos. L'un, sou de funcionari en el món de l’ensenyament des de fa anys, doncs l’entitat de totes les que s’han passejat, després de plorar, demanar i suplicar els hi farà una entitat al 5% de tipus d’interès. Però no en tenen prou amb aquest tipus d'interès i de fer la hipoteca, a més una assegurança d’atur, assegurança de cotxe, tarja Visa, assegurança de l’apartament que compren..... Aquí han de posar-se les piles i donar el crèdit, i no vendre tantes coberteries.



Fa pocs dies en un taulell d’aquestes oficines exposat per al públic, ja tenien un catàleg a tot color, 40 planes, ofereixen pisos, cases, xalets....per localitats, els descomptes que s’hi aplica, van des d’un 10%, un 20% i fins un 30%. Ens hi haurem d’anar acostumant també a que la nostra entitat d’estalvis vendrà tota classe d’immobles. Catàlegs a tot color i màximes facilitat per tot. Secció oportunitats i el que toqui. Serà tan difícil aconseguir crèdit amb els seus immobles, o no?


I l’última, grans cartells i a mida real, fulletons, tot en televisors amb la pantalla més prima i elegant. Colors més brillants i imatges més reals, LED,...Però la comparativa de poder-ho pagar a 18 quotes i amb altres dues multinacionals de productes d'electrodomèstics. Que fort, t'ensenyen una comparativa amb la competència i ho anomenen així mateix, amb noms i cognoms de les cases que venen els televisors. Es veu alguna vegada a la tele amb alguna beguda refrescant, però amb una multinacional de l'estalvi, mai. I si aquestes grans superfícies treballen per aquesta entitat? De cada dia al·lucinem més, no havia vist una cosa igual en mal gust d'una gent que diuen ser els primers d'Europa, de què?.


A part de congelats, productes de neteja i tot. I tu fen cua allà per un trist talonari i al davant anant fent de comercials. Dóna la sensació de no estar a una entitat seria, la mateixa categoria, que no és molta, que un tot a 1 € o un basar xinès de poca volada.


Parlem? De què? De comissions?, no gràcies.



7 comentaris:

Agnès Setrill. ha dit...

Són els "putos amos".

M'agraden moltíssim les fotos que penges, em porten a la teva contrada que també estimo molt.

Anònim ha dit...

La hipoteca no és vigent fins que no queda inscrita en el registre de la propietat, creus que seria fiable, que es donessin totes les garanties, que gestories no especialitzades (sense assegurança que respongui de possibles errades) o el propi interessat portessin a inscriure un deute? Qui garanteix a l’entitat que aquest deute s’ha inscrit tal i com marca la llei, que no existeixen errors en l’escriptura que obligaran a una posterior modificació i nova presentació, amb tot el que representaria de sobrecost?.
He llegit amb atenció el teu post, algunes coses són opinables, i respecto l’opinió de cadascú, però altres son meres qüestions tècniques i de garantia legal, que no donen espai a la interpretació.

Felip

jorditib ha dit...

Gràcies per llegir el bloc i aquesta nota. Discrepo de la teva opinió. No creus que poden tenir la mateixa capacitació els despatxos professionals o particulars per poder fer les inscricpcions i cancel·lacions de les hipeteques? Del fons i contigut de les dues notes tampoc hi dius res i a part d'hipoteques, s'hi parla de moltes altres coses...
En fi, gràcies per tot.
Salut

assumpta ha dit...

Que tots els teus somnis es facin realitat en aquest nou any 2010!
T’ho desitjo de tot cor.
assumpta

PD. per cert, la fotografia de la capçalera on és feta? És Montfalcó?

jorditib ha dit...

És a Sant Pere de Savella, hi ha excursions i més fotos. Vés als Comalats, un troç de país verge i pendent de descobrir, Forès, Passanant, Conesa..... Repassa alguna excursió del bloc i hi ha recons que et recomano...i molt a prop de casa teva.
També et dessitjo un bon any 2010 per tu i els teus, ple de salut, amor i felicitat.
Salut

Oscar Ramírez ha dit...

Jordi, molt bon any i que siguis molt feliç!

Màrius ha dit...

Molt bon any per a tu i tots els que t'estimes!
El tema de l'arbre que em parles, crec que és a Solsona, no passa de ser un fet anecdòtic, ja que es tracta d'un sol arbre cada any. Això és perfectament sostenible, i més en una comarca tan forestal com el Solsonès.
Sí que fa una mica de mal al cor de veure-ho, però segurament no fa més mal que moltes plagues, ventades, nevades, ampliacions de carreteres, eliminació d'arbres a marges de conreus...i mil i una causes de mort d'arbres que maten molt més que un arbre cada any.
En qualsevol cas, té fàcil solució, exigint que es talli un arbre que ja s'hagi de tallar per una altra causa.