dissabte, 27 de març del 2010

Línea 902? No, gràcies!










Els que hem de telefonar sovint algun número de telèfon 902 i als 901, veiem com les companyies ens aixequen la camisa, ja no ve d’un pam.

Gas Natural, Endesa, Telefonica, La Caixa, entitats asseguradores, financeres, ei, no s’ho perdeu i molts departaments i organismes públics també, cases de programes informàtics tenen un 902, diuen per donar una millor atenció al client, estan de broma oi? Ja podem començar a riure.

Avui, moltes persones tenen línia ADSL el que vol dir que les telefonades d’àmbit estatal són gratuïtes, o això et fan creure, i amb la quota que et cobren al mes ja poden estar cobrades. Les grans multinacionals, trusts, grans companyies i especuladors de torn, volen treure’n més suc encara, no en tenen prou d’haver exprimit al pobre usuari, ara fent-li pagar un suplement per telefonar a aquestes línies, els propietaris d’aquestes línies cobren una part de d’aquest cost. Oh, i que us pensàveu on era el negoci?

Quan telefones a alguna d’aquestes grans companyies de subministrament et poden tenir pel cap baix mitja hora, et passen a quatre o cinc operadores, normalment costa entendre’t, normalment parlen el seu espanyol tancat, envers un pobre i macarrònic catanyol mires de sortir-ne dignament, de tot plegat pot sortir una barreja allargant encara més la conversa, però coi, pagues tu.

La sort que a Internet hi ha de tot, alguns ho descobreixen massa tard, però la gent es va espavilant, avui un amic i una companya de feina han passat una adreça on et diu l’equivalència d’un 901 o 902 a un número fix, el que vol dir que la telefonada et surt gratuïtament. El cost d’aquestes telefonades, segons Telefonica és: 901 = 3 cèntims el minut i 4 cèntims trucada, i el 902 = 6 cèntims el minut i 8 cèntims per trucada, si anem a sumant les telefonades diàries que hi ha, quina estafa per la majoria i quin benefici complementari més bo per ells, oi?

Per evitar-ho, s’ha d’entrar a aquesta pàgina: http://wiki.nomasnumeros900.com i fa l’equivalència a número fix i del 901 o 902.

En una aproximació rapida comprovant factures mensuals d’una empresa petita s’ha comprovat un cost aproximat de 8 a 10 € mensuals, quants milions a l’any ha de tenir aquest cost?




Quan veus aquestes injustícies, vas a escampar la boira, a caminar una estona a veure si es troben alguns espàrrecs per fer una truiteta, seure, fer un glop d’aigua, gaudir de la primavera i del bosc, que dit sigui de pas, està imponent. Ei, de moment sense haver de demanar permís, ni telefonar a un 902, quin goig, no?







4 comentaris:

llum ha dit...

Jordi, t'he de dir que m'encanta el teu blog. Les fotos que hi poses em fan sentir en contacte amb la terra, amb el pas del temps. M'entra molta serenor veient-les. M'agrada veure que hi ha gent tan sensible com per dedicar-se a veure com la terra es va transformant. Penso que això ens fa més humans i ens recorda que no som res , i que l'únic espectacle que val la pena contemplar és com la propia terra es mou en un cicle infinit que ningú ni cap 902 és capaç d'aturar . Gràcies i felicitats pel blog!

Eva ha dit...

Jo ja no truco quan veig un 902!!
Salut!!!

Lucia Luna ha dit...

Ens passem la vida pagan, i callant, és indignant la veritat :(
m'agrada molt la 1ª foto, el contrast de colors, i la compo.
gràcies per la visita i el teu comentari, ets molt amable, salut, un peto.

Anònim ha dit...

Ja m'ho havien passat això d'estalviar-te els 900, trovo que està molt bé.
Bon post... bona setmana!