dissabte, 10 d’abril del 2010

Immundícia







Per setmana santa hi han contradiccions que et fan meditar, normalment el cap et barrina tot l'any per com aquesta societat podria ser una mica més justa, i en aquest període de l'any molt més. Hi ha massa coses que no s’entenen, ep!! si s’entenen ho expliquin sis plau, però fins avui no s’hi ha trobat l'entrellat.


A una ciutat del Camp, això de les processons s’havien arxivat, abandonat, van deixar-se de fer per falta de clientela, i va estar sense aquesta cercavila més de vint anys. Resulta que l’any 2003 hi deu haver hagut una nova necessitat de sortir a desfilar pel carrer(?). Una cosa que ja estava morta, va caure pel seu propi pes, resulta que s’ha tornat a reinventar, ara amb més força que mai. Les vestes, timbals, armats, encaputxats, ai quina por!! confraries, gremis, germandats i altres males herbes. Molts més valdria que és quedessin a casa, per haver-se de tapar la cara, i els altres treient pit, ben lluents amb un gran ciri i seguint el camí de la cercavila, ah, s’hi passegen ben cofois.

Quina remenada de budells, al damunt volen ressuscitar un mort, convertint aquest espectacle de la processó, en un carnaval, ep!! pel que diuen, no hi he anat a veure-ho mai des de la represa.

Uns que van molt més avançats de tot això, ai quina gràcia! és aquella patxanga o xarlotada, no sé com dir-ho, que fan a Andalusia, gent tirant-se damunt d’unes imatges de fusta, enjoiades, túniques, tirant-li floretes, de les dues maneres. En fi un altre excés.



I la última i que més m’ha remenat els budells, és tota aquesta tropa que s’omplen la boca, el coll, les mans de rosaris, creus, bíblies, i tota la col·lecció aquesta i resulta que des de fa segles hi ha molts dirigents d’aquesta tropa que són uns pedòfils i han practicat la pederàstia fins a la sacietat, amb total impunitat i a més amagant-ho, que per això ja tenen la capacitat immensa, molta força, mitjans, una xarxa ben trenada per tot el món...per cert, molt poderoses, a més de la benedicció divina. Al damunt si és descobreix que un d’aquests dirigents ha abusat sexualment de més de 200 xiquets sordmuts, això ja no fa remenar els budells, això ja no té nom. És una barrabassada i que al damunt ho amaguin.

Sort d'alguns mitjans de comunicació que intenten explicar una mica aquesta situació, darrerament els hi cauen per tots costats, ara ells a la seva. Titular d El Punt 3-4-2010, Benet XVI evita parlar dels abusos en l’església i torna a condemnar l’avortament. Això sí que és important.


Veient aquest panorama, de tant en tant me’n vaig a la terra promesa, a evadir tanta immundícia que ens rodeja, la darrera una passejada des de Passanant, La Pobla de Ferran i fins a les portes de Guimerà, la natura en el seu grau superlatiu, caminant, mirant els Pirineus nevats, l’Urgell de guia, rodejat de verd. Quina suada més a gust, sort i gràcies d’aquest paradís i d'aquests moments. Això és tocar el cel.


5 comentaris:

Agnès Setrill. ha dit...

Es Valls!
Ni ho sabia tot això!
Però quina manera de recular!!! Si es que no hi ha manera de tirar endavant.
Però recordo que a Valls tenien problemes amb el tema carnaval i disfresses, quan jo vivia allí, fotia pena, i també es va deixar de fer.

sànset i utnoa ha dit...

Millor el que vas fer que anar de processó, molt millor.

Tampoc m’agraden tot aquest tipus de litúrgies, i per això m’ho miro des de certa distància.

El dia que van treure el Sant Cristo Gros vaig fugir de Tarragona. “Anirem a passejar per Torredembarra”, vaig pensar. Hi vam anar i ens el vam haver de menjar en patates.

L’any que ve me n’aniré a la pica d’Estats ,a veure si allí hi arriben...

*Sànset*

Anònim ha dit...

Sànset:
Ja et dic jo que si. Que fins hi tot allí a dalt, hi trobaràs una creu!
Són la pesta!

Anna ha dit...

SALUTACIONS.
m'AGRADA CONEIXER NOVA GENT I NOUS BLOCS !!!

Lupe ha dit...

Feliç sant i que gaudeixis del dia de Sant Jordi amb un bon llibre i una rosa que regalar.
Salutacions,