dilluns, 8 de novembre del 2010

Paisatge de tardor





Una passejada ràpida, d’aquelles que es posen bé. El dia no acompanya massa, no fa un sol radiant, i per això la diversitat de colors de les fulles dels arbres d’aquesta època no deixen veure un paisatge de tardor en tota la seva esplendor. Al fer un dia gris, només al sortir de Passanant no es veuen les muntanyes dels Pirineus, està ennuvolat. Anem direcció a la Pobla de Ferran un nucli petit poc habitat algun cap de setmana. La baixada en direcció a Guimerà és fa relativament bé, ens acompanya el ferum dels fems escampats a les finques, després ben remenats com abonament i passada de les arades per preparar la terra per la sembra de cereals. A les finques on no hi ha fems i s'ha remenat la terra, fa una olor de terra intensa.

Poc abans d’arribar a Guimerà http://www.guimera.info/index.htm passem pel davant de granges, on encara hi ha productivitat, els que anem al davant, aprofitant de recloure a tot el grup, agafem algun raïm que no va caure al cistell, es va deixar a l’hora de la verema. Boníssim, fred i madur, en estat natural.

De tornada toca pujada, i quin desnivell tenim al davant, haurem de posar la reductora. Tornem a on hem deixat els cotxes, a Passanant, ens refem una mica de l’esforç d’11 quilòmetres fent un vermut. Parlem amb poca gent del poble, tampoc n'hi ha massa. Poca gent i poca vida que hi resta. Agafem els cotxes i en direcció a Forès i cap a Conesa. La carretera, no és una carretera. Havia estat una carretera, els camions i maquinària que posen més molins ho destrossen tot. La carretera segurament la refaran, el paisatge amb els molins i el zim zam impertinent de les pales persistirà en aquest racó dels Comalats, sols i avorrits un dia rera l'altre, ben plantats contemplant el cicle del temps.

A Conesa toca dinar al cafè del poble, el porten gent de fora, tenen ganes de fer bé la feina i de fer-ne, important les dues coses. Després a passejar pel poble, tret de la mestressa del cafè, els clients i algun habitant de Conesa jubilat que és prepara per jugar a la botifarra, poca gent també. Una llàstima. http://www.conesa.cat/cat/index.php. Una excursió obligada de fer i repetir, i a més en aquesta època de l’any, un paisatge de tardor.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Un dia de tardor perfecte, una passejada estimulant, i un paratge per tornar-hi.
Malgrat la grisor del dia, els colors de la tardor s'assomen per tot arreu.
M'apunte a la propera!! Més que siga a través del teu blog i les fotografies.
Una abraçada des del PV

Albanta

Anònim ha dit...

Es cert, li falta la llum del sol per poder gaudir del fantastic colorido que ens regala la tardor, pero reconeg que un dia gris tambe te el seu encant.
Boniques fotografies, continua aixi,
Una abraçada, Fina

Agnès Setrill. ha dit...

Fa un més vaig estar per allí, i després cap a Tàrrega, per tot arreu feia pudor d'haver abonat els camps. Pensava que era "la lluna" (mai he entés aquestes coses).
Vosaltres almenys heu pogut gaudir d'aquests colors a més de la ferum...!

Joana ha dit...

Recorde molt bé que ja vaig llegir el post fa uns dies i que m'agradà molt la passejada pels paisatges que mostren les fotos i per les teues paraules. No hi he estat mai allí però sembla que ja ho conec. Gràcies per compartir aquestes delicies del temps de tardor i fins l'altre post.
La tardor i el seu cromatisme de colors sempre resulta encisadora.
Una abraçada des de la Ribera

Joana ha dit...

Efectivament, tens verificació de paraula activada i s'han de fer tres passes per a deixar el comentari i si a més no escrius bé la paraula, algun més.
Tampoc està el meu comentari a l'altre post i també el vaig fer!!!
T'aconselle que lleves la verificació de paraula, és molt facil
Vas a nova entrada, fas clic en configuració i després en comentaris. Quan es despleguen totes les opcions agafes la de pantalla completa i fas clic on posa que no vols verificació de paraula.
D'una sóla passa es qqueda el comentari. Perquè si a més hi ha problemes de connexió, de vegades fins i tot es perd.
Quin rotllo t'he soltat!!! Si no vols que estiga a la vista de tothom l'esborres, sols és un consell!!!
perdona la meua explicació, serà deformació professional, he,he

Joana ha dit...

Prova de foc!!!
Funcionarà???

Núria ha dit...

La pròxima sortida que féu per les meves contrades ens hi apuntem !!!! Fins i tot ens animarem a provar el dinar del cafè. Avui m'he dedicat a llegir algunes notes del teu bloc que encara no havia llegit. M'agraden !!!