divendres, 16 d’octubre del 2009

De l’Ampolla al Perelló (II)






















L’endemà d’un dia de pluja l’olor és intensa. Un enòleg diria que se senten olors de maduixa, vainilla, flors del bosc...no sé distingir tantes olors, però aquesta de la pluja generosa sobre una terra assedegada és bona, agradable, intensa...


Els dominguers fan mal a la vista i a l’oïda, però una altra cosa que fa més mal, és veure al llarg dels vint anys que he anat fent aquesta ruta, la construcció salvatge la qual ha fet autèntics desastres parlant amb molta suavitat. Hi ha unes construccions bèsties que fan no només mal a la vista, fan mal a l’ésser viu i han malmès part del patrimoni natural que hi havia, i només fa uns quants anys. Per cert, això no ho ha destrossat el “desarrollismo franquista” això ho han malmès quatre vividors que s’han venut per un plat de llenties, que deia aquell. I amb el vistiplau de totes les administracions que haurien de saber posar fre a on no n’hi hagut. Aquí no han funcionat els controls dels radars, llàstima.



No sé si fan les mides, les distàncies o no, ni interessa, però que s’ha malmès el paisatge en uns quants anys cap aquí no hi ha cap dubte. Què hi fa i qui ha autoritzat a pocs metres de l’aigua l’Hotel de Cap Roig? Per què tanta alçada? Era un paratge ple de finques de garrofers i ara a quilòmetres i quilòmetres hi ha el monstre intrús aquest plantat allà com si algú l’hagués invitat en aquesta festa diària.


Una altra joia de la corona, d’espines però, és a la mateixa urbanització de Cap Roig, la part nova, la part que s’ha autoritzat més recentment, i també visible a quilòmetres enllà a primera línia hi ha blocs i blocs d’apartaments buits i una bona part només amb la carcassa feta, aquí els han agafat amb els pixats al ventre a uns, els privats, i els altres l’administració. Pel que es veu aquesta última, no té ni idea d’on s’ha de construir, ni les necessitats de les persones, i és vàlid edificar a tot arreu i a qualsevol preu.
La major part de mortals han de suportar una urbanització fantasma, feta amb diners públics, una part d’edificis només amb l’estructura muntada i l’altra bona part per no dir tota la part d’apartaments per vendre o llogar, i abans d’ésser habitats ja estan deteriorant-se i malmetent-se tots solets.




Anem a pams, la urbanització de Cap Roig, és al límit de l’Ampolla, aquí es va lluitar molt per la segregació en el seu dia del Perelló, era una reivindicació històrica la platja de Cap Roig, urbanització de luxe, on la part antiga són xalets d’alt refinament i des de fa uns anys s’ha fet una ampliació de la urbanització.
La urbanització dels terrenys l’ha fet Incasòl, organisme públic de la Generalitat, la qual deu treballar amb diners dels administrats, on s’haurien de fer habitatges allà on hi ha demanda. N’hi ha aquí o n’hi havia? La prova està a la vista.



3 comentaris:

Clidice ha dit...

És molt dur veure com amb els teus diners es cometen les atrocitats contra les que es vol lluitar. Quan va sortir tot el merder de la cosata andalusa per aquí dalt es rumorejava que si sortís la porqueria d'aquí seria pitjor. Però no sé que passa que aquí mai no surt :(

Jordi Cirach ha dit...

Una llàstima aquesta atrocitat, com seguim així perdrem tot el litoral català i canviarem el mar pel totxo i el ciment...

una llàstima tot plegat, records ;)

L'imperdible de ℓ'Àηimα

Jordi Tudó ha dit...

Espera a llegir el tercer post...i la gent tan panxa. Salut