divendres, 11 de desembre del 2009

Parlem? (I)








Des de fa mesos una entitat d’estalvis telefona a clients i des de les mateixes oficines interroguen, pregunten, per no dir sacsegen: vol que li miri el preu de l’assegurança de la llar? El preu que li sortiria el cotxe?, l'assegurança de vida?



Li podem mirar el preu que li surt. Potser li sortiria més barata que la que té contractada actualment, et venen. Estan tan agressius que sembla que anessin a comissió en hores de treball. A voltes fan aquesta proposta a un agent o corredor d’assegurances amb el compte corrent a la mateixa entitat o algun amic o familiar d’algun professional de les assegurances. Increïble, però cert.



Estàs a la cua esperant el teu torn per fer un ingrés, un pagament o demanar un talonari i l’empleada de l’entitat bancària explica personalment o per telèfon les excel·lències de fer les assegurances a l’entitat d’estalvis, el mitjà és igual, del que és tracta avui és de fer assegurances. Doncs això, ara toca vendre assegurances. L’entitat pot fer aquest preus perquè és molt gran i pot oferir aquests preus tan atractius.... I tu allà amb cara de lluç passat, esperant a la cua per fer un ingrés miserable.






Els que treballem en una empresa de serveis i que toquem també aquests productes, ens preguntem, no valdria la pena que tothom és cuidés de la feina que li correspon? Els bancs i caixes que donin crèdits i préstecs als clients, als nous emprenedors, nous projectes, bones remuneracions als estalvis... i les asseguradores que facin la seva feina. Més d'un coneix algun conegut que ha anat a buscar 6000 € o menys i no els hi han deixat aquest crèdit, dos anys enrere el que haguessin volgut, catifa vermella inclosa i tot per donar-los-hi.


No fa massa mesos feien una altra campanya agressiva amb les maquines de fer cafè, et preguntaven els empleats a tothora, dia sí i dia també si t’interessava una Nexpresso. No t’agrada el cafè? Només fent una aportació de 6000 €.., t’explicaven. I qui no recorda les campanyes dels portàtils. Això és seriós?


Tothom recordarà alguna campanya d’aquestes i el petit comerç deu estar que trina. La seva entitat d’estalvis els hi pren quota de mercat, i ells portant els ingressos a la mateixa entitat. Ah!! I no fa tant se’n recordeu quan feien també Declaracions de Renda?



D’aquí quatre dies vendran congelats i xoriços (perdó) i tot, i els crèdits qui els donarà?.



Sembla un basar xinès.

6 comentaris:

Joana ha dit...

Conec molt bé el tema del que parles, cadascú s'haura de dedicar a la seua feina i deixar que els altres puguen fer la seua.
No sé el motiu, però la meua intuició em diu que treballes en una assegurança i supose que quan t'ofereixen els seus serveis deds d'una entitat bancaria, no t'ha de fer gens ni mica de gràcia.
Un plaer llegir-te

jorditib ha dit...

Gràcies Joana.el plaer és meu. No és una asseguradora l'empresa, és una empresa de serveis i dins de moltes altres coses, també oferim assegucances.
No et perdis la segona part, qie ve el bo.
Salut!!

Clidice ha dit...

se t'ha acudit com s'ho estan passant aquells treballadors que de passar de ser especialistes en qüestions financeres se'ls "obliga" a vendre planxes per mantenir el seu lloc de treball? L'entitat és molt criticable, la gent que fa la feina, potser no tant.

jorditib ha dit...

Segur que s'ho passen malament. Però la crítica no és als treballadors d'aquestes entitats o així ho voi manifestar. Els empleats segueixen ordres des de dalt.
Espera la segona part, i quedaràs de pedra.
Salut i gràcies

assumpta ha dit...

Aquest mateix dimecres vaig ser objecte d'aquest assetjament a l'oficina d'una caixa. En aquest cas l'empleat, que ja fa temps que conec, em va "pregar" que li portés la documentació del vehicle per a que em pogués fer una valoració de l'assegurança del vehicle. Et dono tota la raó. Això no és correcte.
A la meva feina, hi ha operadors telefònics que han de fer proactivitat (obligatòriament) a tots els clients que truquen per demanar o consultar qualsevol servei. En aquest cas et puc dir que no hi guanyen, però si no ho fan hi tenen molt a perdre.

Gloria ha dit...

Hola Jordi:Vinc del bloc de Ló . Es un plaer llegir-te.
Bones festes!!!
Ah!!! soc la germana de la LO
http://elblocdelo-ferma.blogspot.com/