divendres, 5 de febrer del 2010

Funcionaris absurds


Sembla que haurem de posar alguna altra nota sobre aquesta espècie, la qual, no està de cap manera en perill d’extinció. Tot el contrari, hi ha una plaga que no para de créixer, és multipliquen com les rates. Una espècie que un dia o altre tothom ha patit o pateix. Us contaré un conte que ha passat aquesta setmana.
És presenta una documentació amb tots els ets i uts a l’Oficina Liquidadora de la Generalitat més propera al teu domicili, a la teva població. Aquesta Oficina és dins d’un altre organisme que no és de la Generalitat, hi deu haver algun conveni. Al cap de quasi tres mesos d’haver presentat una documentació, és rep un requeriment bastant incomprensible. És telefona per saber quina documentació exacta és reclama. Una documentació d’un de dos declarants, a l’altre no s’ha demanat. Com és que és reclama una documentació que no sabem que és i a una altra oficina liquidadora a 20 kilòmetres de distància respecte a la que es va presentar? Per telèfon no podem donar informació si vol vingui a l’oficina en qüestió. Diu la funcionària en qüestió.
M’hi presento al cap d’un parell de dies amb la documentació que creiem oportuna i solucionar la qüestió d’una vegada. Comencem malament, molt malament, arribo després de les 9 i la única persona de l’Oficina Liquidadora, no hi és, imagineu on era, oi? Està clar, sembla. Al cap d’una bona estona d’esperar arriba ben descansada.
Pregunto si pot concretar més la documentació demanada, diu que ja ho va dir per telèfon (?) Que la sol•licitud s’havia de fer a nom dels dos subjectes passius, cosa que no és cert, ja que hi consten en la relació en document adjunt i ja hi consten totes les dades. No se li deu haver posat be l’esmorzar. Li demano full de reclamacions i diu que no en té, que els vagi a buscar a l’oficina principal de l’oficina que hi ha també l’Oficina Liquidadora. (?)
Ens queixàvem dels funcionaris franquistes, viseres, i manguitos, però hi ha cada element, que amb els impostos que paguem, sap greu haver d’aguantar tanta arrogància incompetent. Se’t caguen, pixen i riuen a la cara. I tan feliços.

9 comentaris:

assumpta ha dit...

Em sap greu perquè potser algun hi haurà per aquí, però la fama la tenen ben guanyada. No crec que n'hi hagi cap que sapigui el que és pencar de veritat.
Per sort, no he d'anar massa sovint a fer aquest tipus de gestions, però quan hi he d'anar em treuen de pollaguera. Deu de ser el col·lectiu on hi ha menys infarts. Segur!!!

Anònim ha dit...

Deixant de banda que de funcionaris n'hi ha de millors o pitjors, és patètic i incomprensible que amb tots els avenços tecnològics sigui tan extremadament complicat dur a terme qualsevol gestió. Qu es modernitzin d'una vegada! I que, als incompetents com el que has parlat, se'ls posi les piles.

maria ha dit...

Però l'Oficina liquidadora no és del Registre de la propietat?(Em pensava que era així).
De totes maneres crec que com a tot arreu hi ha persones millors i pitjors.Ànims i cap a la lluita d'un tracte millor.
(Per cert, m'agrada el teu blog! Et seguiré de prop^-^)

Josep ha dit...

Ha arribat l'hora de reformar l'Estatut del Funcionari.
I quan dic "reformar" vull dir "aplicar napalm si cal"

jorditib ha dit...

Maria, l'Oficina liquidadora és de la Generalitat, estant en Oficina pròpia, en alguns Registres de la Propietat i aquesta que comento, no era en un Registre, una altra oficina dins d'una altra...

moonlight ha dit...

burrocracia al poder...

zel ha dit...

Això em sona dels germans Marx..."la parte contratante de la parte contratada en el contrato de la parte..." no sé ben bé com va, però vaja, és cert...ineptes? no! Acomodats!

sànset i utnoa ha dit...

Sembla que sempre haguem de donar massa tombs, quan les coses haurien de ser molt més simple.

Estic moltes hores rodejat de funcionaris, i dels del Ministeri de Justícia -una subespècie curiosa- i et puc assegurar que el principal problema del funcionariat -i de l'Estat en general- és que la gent treballa si vol, perquè el control és mínim.
A mésa més, ja sabem que amb una poma podrida n'hi ha suficient per fer malbé les altres...

*Sànset*

Anònim ha dit...

Aquí les úniques rates sou vosaltres que heu alimentat aquesta crisi amb hipoteques desorbitades, paletes amb porches cayennes i una infinitat de absurditats. FEU PENA!