diumenge, 4 de juliol del 2010

Patiments d’estiu




Els estius són per patir especialment per la calor. Aquella sensació de que et falta aire, suat dia i nit, els aires condicionats gasten males passades, les empentes i embotiments si vas algun dia a la platja. Si fas algun viatge, maletes i roba com si s’anés al mercat a vendre per la temporada d’estiu i hivern, no saps el temps que et pots trobar, si et poses al cordó de la pinya d'un castell, ....i així podríem continuar fins a cansar-nos i tot.

Aquest estiu el patiment pot ser molt més dolorós que altres anys. Els que no ens agrada massa el futbol, tot i reconèixer que algun any com quan jugava la “Taronja mecànica” també m’hi havia enganxat. Aquest any no he vist més de mitja hora sumant tots els partits, i encara en sobren.

A part del futbol, molt a part, és tota la parafernàlia aquesta del nacionalisme-espanyol- futboler-excloent, i és igual tendències, a veure qui la té més grossa, o qui la diu més grossa, la qual cosa fa molt poca gràcia. Cadenes de televisió, totes i a totes hores, totes les ràdios, diaris, revistes, només és parla de la “roja” des del primer dia ja els situen a la final. Comentaris que n’hi ha per sucar-hi pa. Si veiessin a l’inrevés alguna cosa que se li assemblés, ens titllarien de xenòfobs, ja és posen nerviosos per algun partit de costellada amistós de tant en tant. Sis plau que els eliminin d’una vegada o això no ho aguantarem.

Bombardegen per terra, mar i aire, banderes “rojigualdas” amb toros o sense, amb aguilot o sense, fan molta por!! Fa pocs dies passejant per una població del Delta de l’ Ebre, un dia d’aquests que jugava un partit la selecció, alguna bandera, masses, una xica amb les galtes pintades de vermell i groc, sort que no són nacionalistes, quina por quan ho siguin!!

En un bar del Delta, entro a buscar uns refrescs, ple de pòsters amb jugadors del Barça, em giro i m’espanto, una bandera espanyola al damunt d’un altre pòster. Li dic al propietari, vols dir que no sobra alguna cosa aquí? contesta, una penya que venen a veure tots els partit de la selecció, a veure si els eliminen avui!! Al damunt de la bandera i amb rotulador una altra inscripció que fa por: Arriba España!! i un aguilot pintat. Això és futbol? No deien que allò de “Més que un club” és fer política. Què és això?

Ja he posat més d'una vegada, veient aquest panorama, millor anar a caminar a escamapar la boira pels Comalats.

2 comentaris:

Carles Tomàs ha dit...

No et preocupes massa, que tota "rojaygualda" no és nacionalisme espanyol. Yo diria que la majoria són simplement futboleres.

Carm ha dit...

Aguilot o pollastre...a mi també em semblen inquietants. Salutacions