divendres, 23 d’octubre del 2009

De l’Ampolla al Perelló (i III)







































































































































































































Una part de pisos ja degradats a la urbanització de Cap Roig i no tenen ni quatre anys, quaranta-vuit pisos, 48 habitatges fets per Incasòl, amb els seus garatges i locals comercials corresponents, és a dir la Generalitat, és a dir amb diners de tots els contribuents, estan buits i malmetent-se. Algú sap què passa aquí?





Quan vas apropant-te no sents ningú, només el soroll del calçat i la teva respiració, als pisos de la Generalitat hi ha portes de l’entrada obertes, finestres trencades, persianes tortes, xafades i rebentades. Després de quatre anys quan decideixin de fer-hi alguna cosa, ja s’hauran de reformar, qui ho pagarà tot això? Qui és el responsable polític que ha autoritzat tot això? Mai de la vida, aquí no hi ha responsables de res.








En aquests pisos d’Edigsa només hi viu una família quatre dies a l’estiu. Potser abans de final d’any n’hi haurà una altra...
Els que van idear aquesta urbanització amb els habitatges, no sabien que era una urbanització allunyada del cas urbà, i que la gent necessitaria el cotxe per tot? Tampoc sabien que per construir 48 habitatges amb diners públics haurien d’estar ja ocupats?
Qui és el responsable d’aquest desgavell?
Una altra part que fa mal a la vista, per l’esquelet sense acabar i encara més per la proximitat a la platja es la promoció començada i segons consta en el cartell és TEYCO qui hauria d’haver acabat aquesta part de construcció. Qui va autoritzar a fer tants habitatges i ara que no els acaben?





Passejant per aquesta urbanització fantasma i ho he fet força vegades aquest estiu, només un dia he trobat una persona i li vaig preguntar com s’hi viu en una urbanització fantasma. Hi ha tant poca gent residint-hi el mes d’agost, una família uns pocs dies, imagineu-vos com ha d’ésser la resta de l’any...





Una altra per explicar, a pocs metres de l’Ajuntament de l’Ampolla hi ha un edifici de 217 habitatges, 12 d’alçada, un monstre a quilòmetres de distància ja es veu. Acabat no deu fer ni dos anys, no hi havia una normativa de no poder edificar més de cinc pisos d’alçada? El radar no ha funcionat aquí tampoc.





Massa misèria ens envolta i si surts del camí traçat és veuen massa anomalies, per això la majoria no surt del camí ben marcat, igual et pots perdre o prendre mal.
Sort que encara trobes alguna caleta solitària, algun racó sense ningú, on poder remullar-te una mica i amb la mínima indumentària possible. Millor amb només un bon calçat per les roques, molt millor. Acabant l’aigua ja calenta que resta a la motxilla, intentar de desconnectar, respirar, carregar piles, veient com passa l’estiu...










4 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

un magnífic recorregut explicat en detall

bajoqueta ha dit...

És molt trist que haiguen malmés este poble. Sempre que passem me sap molt greu vore tants i tants de pisos buits...

Màrius ha dit...

En general, quasi tota la costa del País ha estat destrossada. Però Tarragona especialment, és una veritable llàstima.
Aquests dies n'està començant a sortir alguna conseqüència, no?

Eva ha dit...

Coneixo tots les empreses de que parles, eren clientes de la empresa on jo treballava com a secretaria.